Teknoloji

Eski PlayStation Patronu: Birçok PS Oyunu İptal Edildi

Dünya çapında milyonlarca insanın keyif aldığı video oyunları yapmak şirketlere çok paraya mal olabilir. PlayStation’ın eski işvereni Şuhei YoshidaŞirket tarafından yapılan yeni açıklamalar, büyük oyunlar yapmanın zorluğunu ve değerini de gözler önüne seriyor.

2008’den 2019’a kadar God of War ve The Last of Us gibi başarılı çalışmalara imza atan Sony Interactive Entertainment’ın başkanı olan Yoshida, Pazartesi günü The Guardian tarafından yayınlanan bir röportajda konuştu. Eski lider, geliştiricileri, bazı oyunların asla gün ışığını görmediği bir projeye takılıp kalmaktan kurtarmak için.belirtilmiş.

PlayStation, geliştiricileri rahatsız etmemek için başarısız olacağını düşündüğü birçok oyunu iptal ediyor

Yoshida, 2019’da görevinden ayrıldı ve yerine eski Guerilla Games işvereni Herman Lust geçti. Ancak ünlü iş adamı, ilk başta olmasa da Sony ve şirketin stüdyolarında geliştirilen oyunlarda yer almaya devam etti. Bu süreç kapsamında daha fazla potansiyel oyuna odaklanmak için birçok oyunun iptal edildiğini yeni açıklamalarında belirtmişti.

Eski PS Lideri yaptığı açıklamalarda, “ PlayStation birçok fikri benimsiyor ama çoğu başarısız . Bir prototip geliştirip değerlendiriyoruz. Daha sonra daha fazla zaman ve kaynak harcayıp harcamamamız gerektiğine karar veririz. Çok fazla oyunu iptal ediyoruz . Genellikle geliştiricileri bir projeye takılıp kalmaktan kurtulmaya çalışmakseni ikna etmeye çalışıyorum”Stüdyoları ve geliştiricileri başarılı olamayacak oyunlar üzerinde çalışmaktan “kurtarmaya” çalıştığını söyledi.

Oyun geliştirme maliyetleri son yıllarda fırlayarak şirketlerin risk almasını zorlaştırdı.

Öte yandan büyük oyunları geliştirmenin maliyetinin ve zorluğunun son yıllarda önemli ölçüde arttığına dikkat çekildi. Örneğin, 2010’da piyasaya sürülen bir AAA oyunu olan God of War III, Sony’ye 44 milyon dolara mal oldu. Ancak 2022’de çıkış yapan God of War: Ragnarök şirkete çıkacak. 200 milyon dolarbu değişimi resmetmiştir.

Doğal olarak fiyatlar bu kadar yükseldiğinde firmaların başarısız olma potansiyeli olan bazı projelere girişmesi çok daha riskli hale geliyor. Oyunların iptal edilmesi sürece dahil olanları üzerken, genel olarak stüdyolar, yayıncılar ve geliştiriciler çok üzgün. harcama, çaba ve gelecekteki eleştiri.kurtarabilir

Buna karşılık Yoshida, departmandaki geliştiricilerin yaratıcı projeleriçin risk almaya devam etmesini istediğinizi Fortnite gibi “canlı hizmet” oyunları onun hakim olmasını istemediğinivurgular: Umarım yaratıcı fikirleri ve yeni şeyler üzerinde çalışan insanları desteklemeye ve kovalamaya devam ederler. Her yıl ‘En İyi 10 Oyun’ listesine giren aynı yapımları istemezsiniz. Sanırım bu biraz sinir bozucu olurdu.”

dargecithaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu